Guanyat el conflicte laboral del Bar 134

Sis mesos després de fer els primers passos per tal que l’empresa Rombonautas SL pagués els diners que devia a un dels seus treballadors podem dir que aquest conflicte ja s’ha solucionat. Aquest matí, a les portes dels Jutjats Socials de Barcelona, Jordi Ribé –administrador i soci de l’empresa– ha saldat la totalitat dels deutes.

Però fem memòria de com hem arribat fins aquí:

  • A mitjans de novembre del 2016 visitem a qui era en aquell moment l’administrador de l’empresa amb l’objectiu de fer-li saber la nostra voluntat de solucionar aquest conflicte amistosament.
  • A principis de desembre, com no hi havia hagut cap moviment per la seva part, ens personem en un altre bar on aquest administrador estava treballant aquella nit com a DJ.
  • Fins el febrer del 2017 difonem per xarxes socials i pel carrer la informació sobre els socis i càrrecs de l’empresa Rombonautas SL, propietària del Bar 134. Alguna de la informació que publiquem és errònia i hem de rectificar però alhora el ressò de la campanya fa que un dels socis, Jordi Ribé, es posi en contacte amb nosaltres.
  • Ens reunim amb Jordi Ribé per tal de buscar una solució. Ell ens informa que passarà a ser a partir d’aquell moment l’únic responsable de l’empresa, agafant també el càrrec d’administrador. Ens demana que aturem la campanya pública perquè pot afectar la liquidació de l’empresa i assegura que si no es liquida no podrà pagar els deutes.

Aquest és un petit resum de tots els passos que hem anat donant i que potser ja heu llegit al nostre bloc. Ara bé, què ha passat des de llavors?

  • A l’abril ens assabentem que el Bar 134 ha sigut traspassat a una altra empresa i que, segons les paraules de Jordi Ribé, ara hauria de pagar. Com no rebíem cap trucada seva i ell no ens agafava el telèfon decidim anar a parlar amb ell en persona. Quan ens veu ens diu que, curiosament, la setmana següent un advocat ens contactaria per saldar els deutes.
  • L’advocada del Sindicat i l’advocat de l’empresa parlen per telèfon. Ell sembla que no té gaire idea del conflictes ni dels diners que es deuen. Se li informa que portem molts mesos esperant cobrar i que si no ho fan en breu ens veurem amb l’obligació de denunciar judicialment. Al dia següent, diuen que l’empresa pagarà tot, que posem la denúncia i que l’acord es farà el dia de la conciliació a Jutjats.

Finalment, l’ex treballador del Bar 134 i afiliat del Sindicat de Barri de Gràcia ha rebut la totalitat dels diners que reclamava. Gràcies a totes les persones i col·lectius que us heu interessat en aquest conflicte i us heu implicat per tal de guanyar-lo. La força de Sindicat de Barri sou vosaltres!

Sindicat de Barri de Gràcia

22 de maig del 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s